Get Adobe Flash player

Wijnhuis "Don Cristobal 1492"

Deze Argentijnse bodega is in handen van de familie Lampania. Het wijnhuis is voor Zuid Amerikaanse begrippen nog relatief klein. Ze zijn begonnen in 1998. Bodegas y Vinedos Cristobal dankt zijn naam aan Cristobal Colon (Spaans voor Cristobal Columbus) de ontdekker van Amerika. Columbus ontdekte Amerika in 1492, wat ook op de labels terug te vinden is. Ook zijn de namen van de 3 wijngaarden afgeleid van de 3 ontdekkingsschepen: La Nina, La Pinta en La Santa Maria. Deze 3 wijngaarden liggen in de provincie Mendoza, op ca. 50 km van de stad Mendoza.

De wijngaarden zijn niet groter dan 50 hectare en zijn beplant met druivenstokken voor zowel witte als rode wijn. Ze worden geïrrigeerd met het smeltwater van het Andes gebergte.                            

De regio van Mendoza, gelegen aan de voet van de Andes op de grens met Chili is het meest traditionele en ontwikkelde wijngebied waar de beste en meest prestigieuze wijnen worden gemaakt. De luchtvochtigheid en neerslag zijn heel laag. Alle wijngaarden zijn gelegen op 600-1000 meter hoogte boven zeeniveau, waardoor zij hun eigen en specifieke karakter hebben.