Get Adobe Flash player

Wijnhuis “Botter”

Het familiewijnbedrijf Botter werd in 1928 opgericht door Carlo Botter. Gevestigd op de grens van de regio's Veneto en Friuli, ongeveer 30 km ten noordoosten van Venetië, wordt het bedrijf tegenwoordig geleid door de derde generatie van de familie Botter, Arnaldo Botter. Het bedrijf werkt nauw samen met o.a. producenten in Puglia, Molise, Abruzzo en Sicilië. Botter is een dynamische, flexibele en bovenal kwalitatieve wijnproducent en levert bijzondere wijnen tegen gunstige tarieven.

Wijnhuis “Terre di Sava SRL”

Gelegen in het uiterste zuiden van Italië, ca 100 km zuidelijk van Bari in de gemeente Sava, provincie Taranto nabij de gelijknamige havenstad. Een wijnbedrijf dat ligt in het hart van het gebied DOC Primitivo di Manduria, het centrum van de productie van geurige Italiaanse wijnen die rijk en intens van smaak zijn, ieder naar zijn soort. De landschappelijke omgeving is gevormd door de wijnbouw. De oude druivenstruiken, die nog altijd handmatig worden onderhouden op een wijze van duizend jaar geleden, bepalen de omgeving. Het klimaat en de ecologische omstandigheden met streekeigen druiven hebben het potentieel voor unieke smaakvolle wijnen van hoge kwaliteit. Terre di Sava wil in haar wijnen de rijke tradities van het gebied bewaren met terughoudend gebruik van moderne vinificatie technieken. Dit uitgangspunt is voor Terre di Sava een uitdaging om landschap, bomen en wijnstokken in waarde te laten en te onderhouden met liefde voor tradities die niet verloren mogen gaan in combinatie met noodzakelijke moderne kelder techniek. De filosofie van Terre di Sace is het perfect laten samenwerken van de wijnboer in de wijngaard met de wijnmaker in de kelder. De wijnen kenmerken zich door een intense smaak met typische eigenschappen van de druif en de bodem waarop de stok staat. Door de deskundigheid van de keldermeester zijn deze wijnen een samengaan van de karakteristieke kenmerken van de druif met de elegantie die door het werken in een moderne wijnkelder wordt verkregen. Elke wijn moet kenmerkend zijn voor het druivenras in smaak en structuur. Sommige wijnen rijpen op roestvrijstalen tanks en andere krijgen een extra rijping op eiken vaten.

Wijnhuis “Astoria Vini”

Astoria Vini distribueert wijnen, geproduceerd in haar gebied “Tenuta Val de Brun”, gelegen in Refrontolo, in het hart van het Conegliano-Valdobbiadene DOCG gebied. In totaal beschikt men over 40 hectare, waarvan 32 voor de productie van wijn en 8 voor houtbouw. Het geheel is harmonieus ingericht en profiteert van de mooie heuvelachtige ligging en het milde klimaat. Astoria Vini streeft voor haar klanten naar een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dat laatste aspect komt naar voren door het kwalitietsprogramma dat Astoria Vini in samenwerking met een gerenommeerd Italiaanse consortium heeft doorgevoerd.