Get Adobe Flash player

Chili is een smal maar zeer langgerekt land dat ingeklemd ligt tussen het Andes gebergte in het oosten en de Stille Oceaan in het westen.
De condities voor wijnbouw zijn er uitzonderlijk gunstig. Een sterk punt is het gezonde, droge klimaat met veel zonlicht. De Chileense wijngebieden liggen verspreid over honderden kilometers. De eerste die ontwikkeld werden liggen in het midden van het land, ten zuiden van de hoofdstad Santiago. Ze maken deel uit van de grote Valle Central (Central Valley) tussen het kustgebergte en de Andes.
Andere belangrijke gebieden zijn de Maipo- en Rapel Valley. De Chileense wijngaarden zijn hoofdzakelijk aangelegd in de vlakke delen van het land. Tot nu toe heeft Chili succes behaald met wijnen gemaakt van één druif, bijvoorbeeld Chardonnays, Merlots en Sauvignons.
Toch richt Chili zich tegenwoordig ook op het produceren van meer complexiteit, legt ze meer nadruk op de specifieke herkomst van de druiven en brengt ze meer variatie aan in het assortiment. Drie aandachtspunten die tot nu toe heel goed samengaan.
Qua druiventeelt zijn nu ook de druiven Carmenère, Malbec, Syrah en Pinot Noir erg in trek. De overvloedige zon zorgt voor krachtige, moderne en aromatische wijnen, die zeer de moeite waard zijn om te proeven