Get Adobe Flash player

Anakena Varietal Varietal Cabernet Sauvignon

De geur van deze Cabernet Sauvignon is onmiskenbaar voor deze druif: zwarte bessen en wat kruiden. De smaak is pittig en fris, met mooie zachte tannines. In tegenstelling tot veel Cabernet Sauvignons is deze Chileen ontzettend soepel.

 

Herkomst: 
Land: Chili
Streek: Central Valley
Wijnsoort:
Kleur: Rood
Druivensoort: Cabernet Sauvignon. De Cabernet Sauvignon staat zo ongeveer overal in Europa aangeplant, als laatrijpend druivenras met veel weerstand gedijt de Cabernet Sauvignon zeer goed in warmere klimaten en levert hij in Californië, Argentinië, Zuid Afrika, Chili, maar ook in Italië en Spanje, kwalitatief goede wijnen. Het is een van de bekendste en meest geteelde druivenrassen voor rode wijn. In de  Bordeaux-streek en vooral in de Médoc is het de belangrijkste druif, die zorgt voor de wereldberoemde rode wijnen die daar vandaan komen. De smaak toont vaak  cassisfruit en kersen, in combinatie met een aangename kruidigheid. Aroma’s van     donkerrood fruit zoals zwarte bessen, rijpe pruimen, kruidig, kaneel, menthol, munt, eucalyptus, rabarber, bieten, zwarte olijven, drop en inkt. Vermengd met Merlot en Cabernet Franc worden de wijnen wat zachter en robuuster.   
Beleving:
Smaak: Volle ronde wijn, zacht op de tong, fijn fruit, bosvruchten en kersen, sappig, fijne      zuren en milde tannine. Mooie vriendelijke wijn met een heerlijke afdronk.
Serveren: Ca. 18 - 20 °C.
Geur: Aroma’s van kruiden, chocolade en rijpe zwarte bessen.   
Heerlijk bij: 

Past prima bij gebraden rood of gegrild vlees, wildgerechten, maar ook heerlijk met diverse kaassoorten. Goudse belegen is bijzonder aan te bevelen! Een wijn waar U in alle rust heerlijk van geniet, maar die ook prima is bij een receptie of een andere  feestelijke gebeurtenis.