Get Adobe Flash player

Anakena Single Vineyard Pinot Noir

Robijnrood van kleur met intense en complexe geuren van aardbeien, zwarte peper en rode rozen (de romantiek dient u er zelf bij te creëren!!), heerlijk soepel en mooi in balans. De wijn heeft 6 maanden houtrijping op Frans eiken gehad.

 

Herkomst: 
Land: Chili
Streek: Rapel Valley
Wijnsoort:
Kleur: Rood
Druivensoort: Pinot Noir. De Pinot Noir is een wereldwijd veel aangeplante druif, de grote rode Bourgogne wijnen, maar ook de witte Champagnes hebben bijgedragen aan de bekendheid en populariteit van de Pinot Noir druif. Pinot Noir is één van de oudste druivenrassen en vindt volgens kenners zijn oorsprong in het Nijldal. Pinot Noir geeft wijnen met een goede kleur, extract en zuiverheid in geur en smaak. De wijnen hebben zelden dezelfde intensiteit als die van Cabernet Sauvignon of Syrah, maar de Pinot Noir kan ook wijn leveren met kleur en structuur. Pinot Noir staat voor subtiliteit, charme en soepel fruit. Vergeleken met de Cabernet is hij over het  algemeen rijker aan zuren en armer aan tannines. En, als het goed is, van een bijzondere puurheid. Zeer kenmerkend voor Pinot Noir is zijn 'terroirgevoeligheid'. De kleinste nuanceverschillen in bodem en klimaat zijn al in de wijnen terug te proeven, te meer omdat Pinot Noir bijna altijd ongemengd blijft. In de jongere wijnen proeven we frambozen, aardbeien, kersen, viooltjes en kool. In de oudere wijnen treffen we meer aardse tonen en een bouquet dat doet denken aan wild en soms zelfs drop.
Beleving:
Smaak: Vol en soepel.
Serveren: Ca. 14 - 16 °C.
Geur: Aarbeien, zwarte peper en rozen.
Classificatie: D.O Requínoa.
Heerlijk bij: 

Heerlijk bij zowel rood- en wit vlees, maar ook niet te versmaden bij                ganzenleverpastei, risotto en pasta's met vissaus.