Get Adobe Flash player

Anakena ONA Premium Cabernet - Carmenere – Syrah

Rijke complexe wijn met ronde tannine en een lange afdronk als spectaculaire finale! Met 16 maanden houtlagering (eiken) is deze wijn ongelooflijk aromatisch. Ona wijnen worden bij prestigieuze wedstrijden geroemd om hun elegantie, expressie en originaliteit. Ook bij de internationale pers heeft deze wijn, terecht, een speciale plek veroverd.

 

Herkomst: 
Land: Chili
Streek: Rapel Valley
Wijnsoort:
Kleur: Rood
Druivensoort: 55% Cabernet Sauvignon, 20% Syrah en 25% Carmenère. Syrah is de typische druif voor wijnen uit de noordelijke Rhône vallei en is over de hele wereld succesvol. Syrah kent een complex aroma van viooltjes, zwarte kersen, rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop, chocolade, koffie, humus en verschillende specerijen. In combinatie met zijn volheid, kracht en fijne tannine maakt de Syrah vele wijnbouwers en wijndrinkers meer en meer enthousiast. De Syrah is een  vroegrijpe druif en geeft structuur, kruidigheid en kleur aan de wijn. Komt zowel voor  als mono cépage wijn als assemblage druif. De Carmenère druif werd vroeger veel aangeplant in de Bordeaux en werd daar vandaan naar Chili geëxporteerd in de veronderstelling dat men te maken had met de Merlot. Na onderzoek bleek dat het ging om de Carmenère en is nu de druif van Chili. Carmenère is nu hét parade paardje van de Chileense wijnbouw. De smaak is vaak te omschrijven als kruidig en peperig met veel fruit als cassis en bessen. Dit geeft over het algemeen een volle stevige smaak met veel lengte en structuur. De Cabernet Sauvignon staat zo ongeveer overal in Europa aangeplant, als laatrijpend druivenras met veel weerstand gedijt de Cabernet Sauvignon zeer goed in warmere klimaten en levert hij in Californië, Argentinië, Zuid Afrika, Chili, maar ook in Italië en Spanje, kwalitatief goede wijnen. Het is een van de bekendste en meest geteelde druivenrassen voor rode wijn. In de Bordeaux-streek en vooral in de Médoc is het de belangrijkste druif, die zorgt voor de wereldberoemde rode wijnen die daar vandaan komen. De smaak toont vaak cassisfruit en kersen, in combinatie met een  aangename kruidigheid. Aroma’s van donkerrood fruit zoals zwarte bessen, rijpe  pruimen, kruidig, kaneel, menthol, munt, eucalyptus, rabarber, bieten, zwarte olijven, drop en inkt. Vermengd met Merlot en Cabernet Franc worden de wijnen wat zachter en robuuster.
Beleving:
Smaak: Rijk en complex is de smaak waarin zwarte bes, krenten en complexe fruitaroma's te onderscheiden zijn. De tannines zijn zacht en ingebonden, in de afdronk lang en  verfijnd met een vleugje vanille.
Serveren: Ca. 18 - 20 °C.
Geur: Laat de wijn even walsen in het glas om het bouquet te openen en ruik de geur van zwarte bessen, krenten en subtiel kruidnagel met de fijne vanille die door de houtrijping voor afronding zorgt.
Heerlijk bij: 

Een lekkere sappige rib-eye of entrecote van de grill. Met wild is deze wijn ook erg goed te combineren!