Get Adobe Flash player

Anakena INDO Premium Cabernet – Shiraz

Een complexe krachtige wijn, 70% van de wijn heeft 9 maanden prachtig gerijpt op Amerikaans- en Frans eiken. Aroma's van aalbessen, kruiden en bloementonen. Prachtige ronde tannines en een mooie, zwoele afdronk.

 

Herkomst: 
Land: Chili
Streek: Cachapoal Valley
Wijnsoort:
Kleur: Rood
Druivensoort: 50% Cabernet Sauvignon en 50% Shiraz. De Shiraz druif is een druif van Franse oorsprong, waar hij syrah, wordt genoemd. De Shiraz geeft vaak elegante en levendige wijnen, met een typisch gerookt aroma, kruidig, met zwarte peper, menthol, kaneel, anijs, fruitig (zwarte bessen, frambozen, kersen), pure chocolade, koffie, rozijnen en vanilletonen. De Shiraz laat zich goed mengen met Cabernet Sauvignon. Naast Frankrijk wordt de druif met veel succes toegepast in Australië, Chili en Zuid-Afrika. De Cabernet Sauvignon staat zo ongeveer overal in Europa aangeplant, als laatrijpend druivenras met veel weerstand gedijt de Cabernet Sauvignon zeer goed in warmere klimaten en levert hij in Californië, Argentinië, Zuid Afrika, Chili, maar ook in Italië en Spanje, kwalitatief goede wijnen. Het is een van de bekendste en meest geteelde druivenrassen voor rode wijn. In de Bordeaux-streek en vooral in de Médoc is het de belangrijkste druif, die zorgt voor de wereldberoemde rode wijnen die daar vandaan komen. De smaak toont vaak cassisfruit en kersen, in combinatie met een aangename kruidigheid. Aroma’s van donkerrood fruit zoals zwarte bessen, rijpe pruimen, kruidig, kaneel, menthol, munt, eucalyptus, rabarber, bieten, zwarte olijven, drop en inkt. Vermengd met Merlot en Cabernet Franc worden de wijnen wat zachter en robuuster.
Beleving:
Smaak: Prachtige ronde tannines en een mooie zwoele afdronk.
Serveren: Ca. 18 - 20 °C.
Geur: Aroma’s van kruiden, zwart en rood fruit en vanille.
Heerlijk bij: 

Heerlijk bij lamsvlees, steak van de grill, wild en kaasfondue.