Get Adobe Flash player

Anakena Varietal Sauvignon Blanc

Deze Sauvignon Blanc glinstert je tegemoet vanuit het glas. De geur is wat zoetig, met hinten van perzik. De smaak is stevig en vol met delicate zuren, waarbij wat tropisch fruit valt te ontdekken. Een prachtige, witte Chileense wijn.

 {simplecaddy code=K24280}

Herkomst:   
Land: Chili
Streek: Central Valley
   
Wijnsoort:  
Kleur: Wit  
Druivensoort: Sauvignon Blanc. De Sauvignon Blanc druif is een aromatische druivensoort voor witte wijn en levert wijnen die droog, verfrissend, pittig en zeer snel drinkbaar zijn.   Sauvignon Blanc zien we in veel wijngebieden over de hele wereld, maar wordt van  origine veel aangeplant in Frankrijk. Men kan in de Sauvignon Blanc de volgende  smaken herkennen: groene appels, kruisbessen, grapefruit, asperges en gemaaid  gras. 
   
Beleving:  
Smaak: Zeer frisse verkwikkende wijn, droog, maar bijzonder fruitig in harmonie met fijne  zuren. Heeft een fruitigheid van perzik, citrus en ananas.
Serveren: Ca. 6 - 8 °C.
Geur: Stuivend fruit, zeer fris, perzik en citrusvruchten.
Heerlijk bij:  Heerlijk als aperitief en dorstlesser bij elk feestje. Lekker bij lichte voorgerechten,  gevogelte en vis. Een wijn die fantastisch is in de zomer, maar ook verfrissend smaakt bij de open haard.