Get Adobe Flash player

Luccarelli, Bianco Salento

Strogeel van kleur, bijna goud. Intens en lang aroma van rijpe perzik en passievrucht met in de verte wat mandarijn. Heerlijk frisse zomerwijn, makkelijk om te drinken, goed in balans met een mooie lange afdronk.

 

Herkomst: 
Land: Italië
Streek: Salento
Wijnsoort:
Kleur: Wit
Druivensoort:

De druivensoort Malvasia Bianco komt al sinds het begin van de wijncultuur voor en is van Griekse origine. Nu wordt de druivensoort vooral aangetroffen in Italië, Valencia, Zamora en de Canarische Eilanden. Deze druif geeft hele aromatische en rijke wijnen  met een opvallende notengeur. 

De Bombino Bianco is een witte druivensoort die voorkomt in het zuidoosten van Italië en dan voornamelijk in Apulia en Abruzzi, maar ook in Marche en Latium. De wijnen van dit ras hebben meestal een laag alcoholgehalte en het ras wordt vaak  gebruikt in blends met andere druivensoorten. De Verdeca is een mooi voorbeeld van een druif die prima doet in de streek Puglia. Het is de lokale variant van een typisch Italiaanse druif, die we met name ook in Toscane tegenkomen, de Verdicchio. Wordt de druif vroeg geplukt dan neigt de smaak naar appelgroen, terwijl wanneer de druif later wordt geplukt de smaak meer honingachtig en boterig wordt.

Beleving:
Smaak: Heerlijk fruitig en fris.
Serveren: Ca. 10 - 12 °C.
Geur: Passievrucht.
Heerlijk bij: 

Heerlijk als aperitief en doordrinkwijn, maar ook lekker bij lichte kazen en Cantuccini koekjes!