Get Adobe Flash player

Ampelo Malvasia Nera Salento

Diep robijnrood van kleur met violet tinten. Intense aroma’s vol fruit met tonen van pruimen en kersen. Iets van kruiden, met ook een beetje vanille. Een volle wijn, zacht en prachtig in balans. Lekkere doordrinker. Deze wijn wordt geproduceerd op het platteland bij Sava in het noorden van het Salentijns schiereiland (hak van de laars). De grond bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen. Het klimaat wordt gekarakteriseerd door hoge temperaturen en weinig regen.

 

Herkomst: 
Land: Italië
Streek: Puglia
Wijnsoort:
Kleur: Rood
Druivensoort: Malvasia Nera di Brindisi. Malvasia is de naam van een grote variëteitengroep witte en blauwe druiven en kennen hierin veel namen zoals Malmsey, Malvezij, Malvasia Nera, Malsavia Bianca Lunga enzovoorts. Oorspronkelijk werden alleen variëteiten van deze druif verbouwd in de mediterrane regio en het eiland Madeira. Tegenwoordig ook in andere delen van de wereld. Heel vaak wordt de Malvasia samen met de Trebbiano of de Viura gemengd. De Malvasia is bijzonder geschikt voor het maken van de zoetere versterkte wijn zoals Madeira of als onderdeel van de Vin Santo. Ook wordt er wel tafelwijn van gemaakt. Wijnen van deze druif worden vooral geproduceerd in Italie.
Beleving:
Smaak: Mondvullende wijn, zacht en rond op de tong, warm en rijk fruit, kersen, pruimen met wat kruidnagel, milde tannine en zachte zuren op de achtergrond. Dit alles met een prachtige afdronk.
Serveren: Ca. 16 - 18 °C.
Geur: Intense aroma’s van kersen met een vleugje kruidnagel.   
Heerlijk bij: 

Rood gebraden vlees, wild, vlees met sausen en bij rijpe kazen zoals Gorgonzala.