Get Adobe Flash player

Doppio Amaro, Negroamaro

Een prachtige wijn met een mooie robijn rode kleur, elegante tannines en erg mooi in balans. De afdronk is subtiel en heel erg prettig, fris in de neus, aroma's van framboos en bosvruchten. Een zeer prettige smaak met veel rood fruit en elegante tannines, erg mooi in balans. De afdronk is subtiel en heel erg prettig.

 

Herkomst: 
Land: Italië
Streek: Puglia
Wijnsoort:
Kleur: Rood
Druivensoort: Negroamaro. De Negroamaro druif is een blauwe druivensoort die voorkomt in Italië en dan met name in de regio Apulië. De druivensoort kent vele synoniemen zoals Nero Amaro, Nicra Amaro en Uva Cano en wordt voornamelijk gebruikt voor blendwijnen. Naast blendwijnen geeft de druif ook mooie rosé en rode wijnen die lang bewaard kunnen worden. Van de geschiedenis van de Negroamaro is niet veel bekend, maar er aangenomen dat de druif oorspronkelijk uit Griekenland komt. De druif is stabiel en goed bestand tegen ziektes, kan goed tegen droogte en geeft  kwaliteitswijnen. De wijnen zijn vaak bijna zwart van kleur en hebben in de afdronk een aangenaam bittertje.
Beleving:
Smaak: Een zeer prettige smaak met veel rood fruit en elegante tannines.
Serveren: Ca. 16 - 18 °C.
Geur: Heerlijk fris in de neus, aroma's van framboos en bosvruchten.
Heerlijk bij: 

Een heerlijke wijn bij een mooi stuk rood vlees of bij de barbecue, maar tevens een lekkere, makkelijke wijn voor alledag.