Get Adobe Flash player

Zoals een mousserende wijn hoort te zijn is ook deze Cava strak droog. Deze Cava heeft een lekkere mousse. De belletjes zijn in eerste instantie vrij fors maar ze blijven goed in het glas aanwezig. Een lekkere wijn die ook met een klein scheutje crême de Cassis tot een perfect aperitief omgetoverd kan worden. Uiteraard is deze cava geproduceerd volgens de “Méthode traditionnelle”.

 

Herkomst: 
Land: Spanje
Streek: Penedes
Wijnsoort:
Kleur: Wit, mousserend
Druivensoort: 30% Macabeo, 30% Xarel-lo en 40% Parellada. De Macabeo druif is in Spanje een belangrijke soort voor de productie van witte wijn. Oorspronkelijk komt de witte druif uit het Midden Oosten of Aragon, Spanje. In Rioja wordt deze druif ook wel Viura genoemd. De Macabeo is een druif met een hoog zuurgehalte en een aroma van bloemen. De wijnen van deze druif kunnen het beste jong gedronken worden en kunnen vrij gemakkelijk het fruitige karakter verliezen. Macabeo wordt in de Penedés streek gebruikt als dominante druif in Cava. Naast Spanje is de druif ook aangeplant in Zuid-Frankrijk, Algerije en Marokko. De Parellada is een witte druif die van origine samen met de Macabeo en Xarel-lo gebruikt werd voor de productie van de Spaanse mousserende wijnen. Het is een druif die een aromatische en frisse wijn kan geven. In een koud klimaat is de opbrengst laag en geeft de druif een wijn die in evenwicht is met voldoende zuur. Dit ras is vrijwel immuun voor ziektes en geschikt voor rijping op vat. De Xarel-lo is een Catalaanse druivensoort die in Spanje voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van Cava. Vroeger heeft deze druif veel ellende veroorzaakt. Dit omdat de druif oxidatieproblemen had, waardoor de Cava een wortelachtige smaak kreeg. Gelukkig is dit probleem verholpen en levert de druif nu de basis, het gewicht, de kracht en de alcohol waar geen enkele Cava zonder kan. De Xarel-lo geeft Cava tevens karakter, aroma en body. Naast de basis voor Cava worden er ook stille witte wijnen van dit ras geproduceerd. Deze hebben meestal een hoog zuurgehalte en een aroma van citrus, gedroogd fruit en abrikozen.   
Beleving:
Smaak: Strak droog.
Serveren: Ca. 8 - 10°C, in wijnkoeler met ijs.
Geur: De aroma's van deze heerlijke cava zijn fruitig en bloemig met tonen van appels en citroenbloesem
Heerlijk bij: 

Ideaal om te drinken bij rijst, pasta en visgerechten of om te drinken op speciale  gelegenheden.