Get Adobe Flash player

Deze sprankelende wijn is licht zoet van smaak en heeft een lekkere mousse. De belletjes zijn in eerste instantie vrij fors maar ze blijven goed in het glas aanwezig. Uiteraard is ook deze cava geproduceerd volgens de “Méthode traditionnelle”.

 

Herkomst: 
Land: Spanje
Streek: Penedes
Wijnsoort:
Kleur: Wit, mousserend
Druivensoort: 30% Macabeo, 30% Xarel-lo en 40% Parellada. De Macabeo druif is in Spanje een belangrijke soort voor de productie van witte wijn. Oorspronkelijk komt de witte druif uit het Midden Oosten of Aragon, Spanje. In Rioja wordt deze druif ook wel Viura genoemd. De Macabeo is een druif met een hoog zuurgehalte en een aroma van bloemen. De wijnen van deze druif kunnen het beste jong gedronken worden en kunnen vrij gemakkelijk het fruitige karakter verliezen. Macabeo wordt in de Penedés streek gebruikt als dominante druif in Cava. Naast Spanje is de druif ook aangeplant in Zuid-Frankrijk, Algerije en Marokko. De Parellada is een witte druif die van origine samen met de Macabeo en Xarel-lo gebruikt werd voor de productie van de Spaanse mousserende wijnen. Het is een druif die een aromatische en frisse wijn kan geven. In een koud klimaat is de opbrengst laag en geeft de druif een wijn die in evenwicht is met voldoende zuur. Dit ras is vrijwel immuun voor ziektes en geschikt voor rijping op vat. De Xarel-lo is een Catalaanse druivensoort die in Spanje voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van Cava. Vroeger heeft deze druif veel ellende veroorzaakt. Dit omdat de druif oxidatieproblemen had, waardoor de Cava een wortelachtige smaak kreeg. Gelukkig is dit probleem verholpen en levert de druif nu de basis, het gewicht, de kracht en de alcohol waar geen enkele Cava zonder kan. De Xarel-lo geeft Cava tevens karakter, aroma en body. Naast de basis voor Cava worden er ook stille witte wijnen van dit ras geproduceerd. Deze hebben meestal een hoog zuurgehalte en een aroma van citrus, gedroogd fruit en abrikozen.   
Beleving:
Smaak: half-droog/zoet. In de mond verrast deze cava met frisse en elegante smaaksensaties.
Serveren: Ca. 8 - 10°C, in wijnkoeler met ijs.
Geur: De aroma's van deze heerlijke cava zijn fruitig en bloemig met tonen van appels en citroenbloesem
Heerlijk bij: 

Zowel als aperitief als bij desserts met vooral veel fruit!