Get Adobe Flash player

Soopjeshoogte, Rosé

Gemaakt van de pinotage druif, die uitermate geschikt is voor rosé. Heeft een dieprode kleur, een stevig karakter en een mooi zuurgehalte. Je proeft duidelijk rode vruchtjes.

 

Herkomst: 
Land: Zuid-Afrika
Streek: Westkaap
Wijnsoort:
Kleur: Rosé
Druivensoort: Pinotage. De Pinotage druif is de nationale druif van Zuid-Afrika en is een kruising van pinot noir en cinsaut. Cinsaut werd vroeger in Zuid-Afrika 'hermitage' genoemd. Dit in combinatie met de Pinot Noir heeft de druif de naam Pinotage gegeven. Pinotage gedijt het best in wijngaarden met gematigde klimatologische omstandigheden, in gebieden die niet te ver van de Atlantische of Indische oceaankust liggen. Pinotage heeft een uitgesproken aroma en de stijlen kunnen variëren van modern fruitig en houtvrij, via traditioneel kruidig en leerachtig, tot klassiek geconcentreerd, houtgerijpt en met rijpingspotentieel. Op eiken gelagerd geeft de pinotage de volgende kenmerken: kruidig, zwarte peper, munt, eucalyptus en violen. Unoaked: fruitig (bananen, aardbeien, pruimen en kersen).
Beleving:
Smaak: Het frisse fruit tintelt in je mond!
Serveren: Ca. 8 - 10 °C.
Geur: Gedistingeerde rijke neus van verse aardbeien met nuances van kersen en specerijen.
Heerlijk bij: 

Lekker bij elke lunch en als apéritief. Uitstekend te combineren met zalm, paella of  een salade met tonijn. Maar bovenal een heerlijke terraswijn, waarbij de zomer uit je glas springt!